Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تحقیق جدید بر اساس داده‌های گردآوری شده از ۱۴ شب‌پره خاص حاکی است که این حشرات بر اساس نوعی قطب‌نمای داخلی تنظیم شده با میدان مغناطیسی زمین پرواز می‌کنند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست از ساینس‌نیوز، این شب‌پره‌ها با نام علمی Acherontia Atropos که به علت وجود شکل شبیه جمجمه و استخوان روی پشتشان به نام شب‌پره کله‌مرگی (death’s-head hawkmoths) معروف شده‌اند، در بهار و پاییز هزاران کیلومتر بین شمال آفریقا و مناطق آلپ مهاجرت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

به گفته «رینگ کارد» حشره شناس از دانشگاه کالیفرنیا، بسیاری از حشرات مهاجر به جایی می‌روند که باد آنها را می‌برد اما این شب‌پره‌ها با حشرات دیگر تفاوت دارند.

 

 

داده‌های جدید حاکی است که این شب‌پره‌ها نه تنها در مسیری مستقیم پرواز می‌کنند بلکه حتی وقتی جهت باد هم عوض می‌شود، در مسیر خود می‌مانند. این یافته‌ها می‌تواند به پیش‌بینی این مساله یاری برساند که با تداوم گرمایش زمین، مسیرهای پرواز این حشرات چگونه ممکن است تغییر کند. محققان می‌گویند که شب‌پره‌های کله‌مرگی نیز احتمالا مانند بسیاری از حیوانات دیگر در جست و جوی مناطق خنک‌تر به سمت شمال حرکت خواهند کرد.

 

گروهی از محققان به سرپرستی «مارتین ویکلسکی» از موسسه «ماکس پلانک» مونیخ برای بررسی این مساله انتقال‌دهنده (transmitter) رادیویی به پشت این حشرات چسباندند. محققان سپس  این حشرات مجهز شده به انتقال دهنده را آزاد کردند و مسیر حرکت و طول مسافرت و ارتفاع پرواز آنها را بررسی کردند. یکی از این حشرات در مسافتی به طول ۹۰ کیلومتر دنبال شد که این طولانی‌ترین مسافتی است که یک حشره تاکنون دنبال شده است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: تغییرات آب و هوا ، تغییرات اقلیمی ، علمی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تغییرات آب و هوا تغییرات اقلیمی علمی شب پره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۰۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف جی پی اس در مغز انسان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازدیلی میل، برای بسیاری از افراد مسیریابی در جهان کاری سخت است که بدون موبایل قادر به انجام آن نخواهند بود. اما تحقیقی جدید حاکی از آن است که انسان ها بیشتر از آنچه تصور می کنند در رفتن از نقطه الف به ب ماهر هستند.

محققان دریافته اند انسان ها یک قطب نمای عصبی داخلی در مغزشان دارند که به آنها اجازه می دهد در محیط ناوبری کنند. این قطب نما که به شکل یک سیگنال الکتریکی باسلول های عصبی منتقل می شود، به فرد نشان می دهد به سمت مسیری تازه در حرکت است. علاوه بر آن هنگامیکه فرد جهت خود را تغییر می دهد، متوجه می شود که در مسیر تازه حرکت می کند و مثلا به جای آنکه به سمت شمال برود، به سمت شرق می رود.

تحقیق جدید توسط محققان دانشگاه بیرمنگام و لودویگ ماکسیمیلیان در مونیج انجام شده است. بنجامین گریفیث در دانشگاه بیرمنگام و مولف تحقیق می گوید: ما این قطب نمای عصبی را یک سیگنال مغزی توصیف می کنیم که به نقاط مختلف مغز که در مسیریابی فعال می شوند، ارسال خواهند شد. سیگنال های مذکور این مناطق از مغز درباره آنچه پیش روی فرد در محیط است، مغز را آپدیت می کند. همین امر به فرد کمک می کند اهداف ناوبری خود را هنگام حرکت در محیط به روزرسانی کند. این سیگنال ۵۰ تا ۱۰۰ میلیونم ثانیه قبل از آنکه فرد واقعا بپیچد ارسال می شود.

او در ادامه افزود: هنگامیکه ما از یک کوچه در خیابان می پیچیم، سیگنال قطب نمای عصبی درباره پیچیدن به منطقه ای از مغز که مخصوص ناوبری است، گزارش می دهد و به این ترتیب فرد می تواند جهت حرکت خود را به روز رسانی کند. انسان ها بدون این قطب نما احتمالا نمی توانند مسیریابی کنند.

گریفیث و همکارانش برای این پروژه ۵۲ شرکت کننده سالم را برای آزمایش های ردیابی حرکات و ثبت سوابق فعالیت های مغزی شان به کار گرفتند.برای این منظور آنها از EEG استفاده کردند. این امر به محققان اجازه داد سیگنال های مغزی شرکت کنندگان را هنگام چرخاندن سر برای جهت یابی در رایانه های مختلف ثبت کنند. آنها سیگنال های مغزی ۱۰ شرکت کننده را که دچار بیماری هایی مانند صرع بودند را نیز رصد کردند. تمام این وظایف شرکت کنندگان را وادار کرد سرشان و در بعضی موارد فقط چشمانشان را بچرخانند.

به گفته محققان قطب نمای مغزی انسان همیشه روشن است اما سیگنال های آن قبل از حرکت کردن فرد در قدرتمندترین حالت هستند. این احتمالا هشداری به دیگر قسمت های مغز درباره تغییر جهت حرکت است.

کد خبر 6099530 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • ناوبری هوایی ایمن، کارآمد و اقتصادی پروازهای داخلی و خارجی
  • فرودگاه شهید بهشتی سالانه ظرفیت پذیرش ۲ میلیون مسافر را دارد
  • پرواز در دنیای مد با جت شخصی شنل! (عکس)
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت
  • کشف جی پی اس در مغز انسان
  • هشدار شبکه دامپزشکی گناباد در خصوص بیماری تب سه روزه گاوی
  • وقتی هوش طبیعی حشرات به کمک ربات‌ها می‌آید
  • دینگونک؛ هیولایی مرموز که استعمارگران را می‌ترساند! (+عکس)
  • کیفیت شگفت انگیز و هنر عکاس در ثبت تصاویر از یک سرخرطومی
  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند